Ik schepte de maan
in mijn schotel, en goot hem
weg met het water

Ryuho (1601-1672)
  Haiku is een dichtvorm waarin door alledaagse begrippen naast elkaar te zetten een beeld opgeroepen wordt.
Met zo weinig mogelijk woorden, precies genoeg. Er wordt een beroep gedaan op de lezer om het gedicht te doorgronden en het beeld te laten ontstaan. Haiku is een kunst die dichters maakt.
De alledaagse suiker op die gewone jurkjes zijn te lezen als een haiku. De kijker wordt kunstenaar en laat het beeld zijn persoonlijke waarde krijgen.

In mijn ruimtelijke werk gebruik ik regelmatig suiker. Met suiker kun je conserveren of een ongewenste smaak maskeren. Helaas maakt suiker ook zachte dingen scherp en hard.
Mijn beeldtaal beperkt zich niet tot één discipline.
In mijn werk op het platte vlak is de huid essentieel. Soms fluwelig bij de eitempera schilderijen soms meer ruimtelijke in de collages. Het eindresultaat is het gevolg van een zoektocht tot een zo helder mogelijke uitspraak. Tot het beeld waar is.
Deze werkmethode verraadt wellicht mijn chemische achtergrond.

Het werk van Felix Gonzalez Torres, Louise Bourgeois en Sophie Calle vind ik inspirerend. Zij verhouden zich in hun werk tot het leven zoals het zich aan ons voordoet. Compleet met zijn schoonheid en tekortkomingen. Maar bovenal met een hunkering naar het leven zelf.